Villa Kong Helgesvej

Villa Kong Helgesvej

Energineutralt énfamiliehus – bygget på almindelige markedsmæssige vilkår. En lang række andre boliger i Danmark, med tilsvarende energitiltag, er opført som forsøgsbyggerier og deraf følgende økonomisk støtte. 

Dette hus er projekteret til almindeligt udbud og 3 byggefirmaer har konkurreret på prisen. 

Målsætningerne for huset var på forhånd ganske klare for projekteringsteamet. Huset skulle være energineutralt – også i forhold til forbrug, huset skulle bygges med kendte
byggetekniske løsninger, huset skulle være i fuldmuret tegl og huset skulle bygges på almindelige markedsmæssige vilkår. Alle målsætninger lykkes for huset, som har tiltrukket massiv mediedækning i Danmark.


Huset er, som nævnt, ikke bare selvforsynende med driftsenergi. Det producerer energi, 3500 kwh/år, der kan dække familiens forbrug til madlavning, vask, fjernsyn osv. 
De kommende beboere kan således se frem til, at have betalt de sidste varme- og elregninger. 

Huset har 180 etagekvadratmetre og opføres i 2 plan. Der er tale om en fuldmuret villa med 5 rum ud over de 2 badeværelser. Der er 50 m² tagterrasse heraf 15 m² overdækket. I den ene gavl findes dobbelt carport og skur og huset er beliggende på en 800 m² stor grund.