Turbinen

Turbinen

Udvidelse og renovering af spillestedet Turbinen i Randers. Turbinen Randers er et spillested, der ligger ved siden af Musik- og teaterhuset Værket.

Værket oplevede stor efterspørgsel efter et professionelt spillested i regionen og havde derfor et stort behov for at omdanne og udvide de eksisterende fysiske rammer. Herved ville de opnå en fleksibel løsning, der ville imødekomme fremtidens krav til arrangement typer, scenografiske totaloplevelser samt indeklima og daglig drift.

Musik- og Teaterhuset Værket fik en flot donation fra Købmand Herman Sallings Fond på 10 millioner kroner og derved opstod muligheden for udvidelse og renovering af spillestedet Turbinen.

Renoveringen og udbygningen af Turbinen betød, at der kom tidssvarende og optimale forhold for både kunstnere og publikum.

Projektet indebærer en komplet ombygning og renovering af den eksisterende bygning på 700 m² i tre plan og nye tilbygninger på i alt 128 m². Husets nye 1. sal rummer den store scene, der fremadret­tet kan rumme op til 350 stående gæster / 150 siddepladser. Stueetagen er indrettet til kunstnerophold, foyer / garderobe, bar og lille intimscene. Kælderen indrettes med toiletter, teknik og depoter.