TBT Tower

TBT Tower

TBT-Tower består af tre bygninger: Tårnet på 17 etager, Sidebygningen på 7 etager og Mellembygningen på 4 etager med en foyer, som binder de to større bygninger  sammen.
Under bygningerne ligger områdets p-kælder med over 1000 p-pladser. De 47 lejligheder varierer mellem 2, 3, 4 og 5-værelser på mellem 79 og 177 m².

Tårnet har butikker og erhvervslejemål i stue til 2. etage, 3. etage består af teknik og fra 4. etage og opad kommer alle lejligheder til at ligge. I Tårnet er grundarealet op til 362 m² fordelt på fire lejligheder af varierende størrelse op til 8. etage. Herfra er større lejligheder. På 17. etage er penthouselejligheden hævet 60 meter over jorden.

Sidebygningen har butikker og erhvervslejemål i stue til 3. etage og fra 4. etage og opad kommer alle lejligheder til at ligge. I Sidebygningen er grundarealet 615 m² fordelt på fire lejligheder af varierende størrelse. Øverst på 7. etage er to store lejligheder.

Bygningen får tagterrasse og grønne tage og eftersom tårnet bliver en af de højeste bygning i miles omkreds, bliver udsigten fra lejlighederne over Odense havn, det gamle H. C. Andersen Kvarter og Odense Å helt enestående.

Mellembygningen på 4 etager vil bestå af foyer samt erhverv. Tårnet bliver på ca. 5.700 m², Sidebygningen bliver på ca. 4.750 m² og Mellembygningen på ca. 260 m². Placeringen af byggeriet er helt optimal med hensyn til offentlig transport for med under 100 meter til både Odense Banegård og et letbanestop lige uden for døren, bliver det let at komme både rundt i Odense og videre ud i landet.

Bygningernes udseende
Tårnet kommer i skala og arkitektur til at passe ind i bydelens nordlige profil med Tigergården på den vestlige side og det nye Musik- og Teaterhus Odeon på den østlige side. 

Det arkitektoniske udtryk på Tårnet og Sidebygningen bliver ”new-yorker-agtigt” og robust, men med etage-spring og mange vinduer. Facadematerialerne på selve tårnet bliver kobber, mens Sidebygningen har teglstensfacader.

De ”tunge” facaders modspil er de store, enkle glaspartier langs promenaden, i stuetagen, ved altaner og i Mellembygningen.