Randers Regnskov

Randers Regnskov

Randers Regnskov 
Randers Regnskov er Randers’ publikumsmæssige flagskib med et besøgsantal, der på årsbasis er omkring 300.000 publikummer. På gode dage besøger op mod 4.500 mennesker attraktionen og dette er adgangsforhold, billettering, publikumstoiletter og kiosk- og bespisningsmulighederne tilrettelagt efter.

Vi yder fortsat rådgivning, blandt andet i form af byggeledelse og fagtilsyn for Randers Regnskov og har gjort det siden 1999.

I efteråret 2011 deltog vi i udarbejdelse af Masterplan 2012-2022 for ombygning og tilbygning i forbindelse med de eksisterende bygningsværker ved Randers Regnskov.

Gennem årene har vi projekteret mange forskellige tiltag som eksempelvis akvarieområderne, Maya-tempel, vippebro, hængebro og udendørs terrasseanlæg.

Omkring år 2000 blev udvidelsen med den tredje dome, og arealer for administration, café, køkken, publikumstoiletter og kiosk opført. I forbindelse med dette projekterede vi også alle publikumsarealerne inde i domen med klippekonstruktioner, bassin for søko, krokodilleanlæg, vandfald og et kunstigt træ der går helt til domens tag.

Danmarksparken 
Vi har projekteret diverse nye bygningsanlæg samt ændringer i den eksisterende bygning for håndtering af nyt publikums-flow til Randers Regnskovs nye udendørsoplevelsespark Danmarksparken. 

Danmarksparken kommer til at rumme landskabelige oplevelsesrum, naturlegeplads med stenaldertema, grillområde, folde med danske husdyr samt en ny “gammel” stråtægt bondegård. Som forbindelsesled mellem den eksisterende del af Randers Regnskov og Danmarksparken opføres en gangbro hævet over de sumpede områder langs Gudenåen. Gangbroen udføres i bæredygtigt FSC certificeret træ fra regnskove rundt om i verden. 

Som en del af oplevelsen på gåturen er projekteret et ca. 10 m. højt udsigtstårn, der er integreret i gangbroen. Fra tårnet kan udsigten over Vorup Enge og den smukke Gudenå nydes, inden turen forsættes til Danmarksparken.

Direktør Henrik Herold, Randers Regnskov udtaler: 
“Når Randers Regnskov opfører bygninger, og laver udstillinger, er der ingen lige løsninger. Vi skaber selv vores oplevelse, fra ide til endeligt produkt. Oplevelser der er så tæt på virkeligheden, at det er ligesom at være der selv. Stokvad har været rådgivere for Randers Regnskovs byggerier siden 2000. De er med helt fra idé, over planlægning og licitation, til rådgivning under opførelse. De ved, og forstår, hvad der skal til når kreative personer udfordrer det mulige”.