Plejehjemmet Lundbyecentret

Plejehjemmet Lundbyecentret

Byggeriet omfatter nedbrydning af eksisterende plejecenter og opførelse af 66 almene to-værelses ældre/plejelejligheder og servicearealer i 4 boenheder med tilhørende udearealer. Byggeriet opføres i 2 plan. 

Byggeriet opføres som lavenergiklasse 2015.

Boliger med velfærdsteknologier 
Alle lejligheder er forsynet med forskellige velfærdsteknologier, der forøger beboernes tryghed, selvstændighed og komfort samt giver medarbejderne et godt og sikkert arbejdsmiljø.

Bl.a. er der installeret trykfølsomme sensorer under gulvet i opholdstuen og soveværelset, så skulle en beboer falde, registreres det af sensorerne, hvorefter personalet får besked om hændelsen og kan komme beboeren til undsætning. I sove- og badeværelset er der monteret et hejsesystem i loftet, som sikrer et effektivt, komfortabelt og sikkert løft, hvis beboeren har brug for hjælp til at blive forflyttet.

Til hver lejlighed hører et lille depotrum i kælderen. Lundbyescentret råder også over en multisal/festsal, der kan bruges til forskellige aktiviteter i dagligdagen. 

Projektering er udført i tæt samarbejde med bygherre for at optimere indeklima såvel som indretning af boligerne på en snæver og vanskelig grund. 

Der tages udgangspunkt i traditionelle gavlhuse placeret side om side. Gavlhusmotivet er identitetsgivende for bebyggelsen og Plejehjemmet Lundbyecentret fremstår som en række individuelle huse med en stærk karaktermæssig samhørighed. Gavlhusmotivet forstærkes yderligere i husenes gentagelse og som en klynge fremstår bebyggelsen som sit eget lille landsbysamfund midt i villabyen.