Illums Bolighus

Illums Bolighus

Illums Bolighus har totalrenoveret og ombygget en 200 år gammel markant bygning i Aarhus midtby, så de kunne åbne deres 3.200 m² butik.

Den smukt detaljerede bygning på Lille Torv, som tidligere har været brugt til både privat ejendom, erhverv og butikker, er blevet gennemrenoveret med øje for den oprindelige arkitektur samt de gamle fredede elementer.

En af udfordringer var blandt andet, at bygningens stuk stort set var forsvundet som følge af de forskellige ombygninger i blandt andet 1970erne. Der var dog lige netop spor nok af stukken til at der kunne tages aftryk og dermed genskabe søjler, rosetter og stuk.

Husets store gamle trappe er fredet, så den blev renoveret og står med de originale gesimser, rundinger og blyindfat­tede vinduer i dag. Det var tidligere en ydertrappe, men er nu integreret i huset.

Bygningen har samtidig for en stor del været fredet, hvilket også har givet store udfordringer. Bygningens lokation har betydet megen koordinering med både det offentlige samt de omkringliggende boligejere og butikker.

Den 200 år gammel bygning bød på nogle “overraskelser” undervejs, da gamle tegninger, udgravninger og fundament ikke stemte. Udfordringerne ved dette projekt har været krævende, men det lykkes til sidst med samarbejde og en del ekstra timer fra alle de involverede at blive færdige, så Illum Bolighus kunne slå dørene op.