Jyllingehallerne

Jyllingehallerne

Dele af Jyllingehallerne brændte i 2014 og bygherre, Jyl­lingehallerne, ønsker halkomplekset genopført, tilbygget og renoveret. Jyllingehallerne ønsker at udføre opførelse / genopførelse af ny opvisningshal, mindre idrætssal, nye lokaler for vægttræningsklub, foyer, bade- og omklædningsfaciliteter og administrationsarealer.

Byggearbejderne fordeler sig imellem eksisterende kælderarealer, stueplan samt 1. sal.

Der etableres en ny stor hal på basen af det eksisterende fundament af den gamle hal. Hallen udvides i den ene side med en tilskueropbygning til ca. 400 siddende mennesker, og med kig fra 1. salen ned over hallen. Omkring hallen placeres GVK, administration, depoter og aktivitetssale således, at der er korte afstande mellem funktionerne. Derudover etableres mindre taghaver/terrasser, der nedbryder facadernes skala, så de bedre tilpasser sig skalaen i Jyllinge gl. landsby og samtidig skaber udendørs pause- og opholdszoner.

De øvrige eksisterende haller - svømmehallen og multihallen - kobler sig på Torvet og renoveres partielt med facadematerialer og op pudsning, så der opnås en større helhed med de nye bygninger.

De nye Jyllingehaller vil fremstå som en gruppering af beslægtede bygninger indeholdende kultur- og idrætsfaciliteter. Bygningskomplekset afslutter det Grønne Bånd, der forbinder Jyllinges grønne områder med Gulddysseskoven. Med udgangspunkt i at skabe et nyt byrum som afslutning på Det Grønne Bånd, dannes et Kulturstrøg, der binder de eksisterende, de nye og de fremtidige bygninger sammen med adgangen til et indendørs torv, caféområde, siddetrapper, aktivitetszoner samt bliver hovedadgangen til den planlagte bypark på de gamle boldbaner.