Børnehuset Langdalshøjen

Børnehuset Langdalshøjen

Opførelse af ny daginstitution til 162 børn i alderen 0-6 år med tilhørende personale. Daginstitution opføres som guld DGNB daginstitution. 

Det nye børnehus lægger op til et rigt udeliv, hvor inde og ude flyder sammen, og hvor ophold under husets store udhæng kan finde sted i alt slags vejr, inden børn og pædagoger bevæger sig videre ud på husets store legeplads med masser af elementer til leg og læring. 

Generelt er hele huset bearbejdet med henblik på at skabe et lyst og venligt miljø med åbenhed, overskuelighed og differentierede aktivitetsområder, rum og arkitektur, der understreger og forstærker husets identitet og udfordrer til fællesskab og leg i alle aldre. Samtidig er der fokus på de små̊ nærområder der bidrager til ro og fordybelse for det enkelte barn. 

Bæredygtige principper er en stor del af konceptet for børnehaven – indearealer som udearealer, der opføres efter bæredygtighedsprincipperne i DGNB og skal certificeres til guld. Dette gør, at man udover at få en god og sund bygning, også lægger op til en bæredygtig og energirigtig adfærd både ved børn, personale og forældre. 

https://www.licitationen.dk/epages?id=7787&token=2tj5aud2 - se side 18

 content/dgnb-certificeringer/dgnb_guld.jpg